PostgreSQL Skalerbarhed

Skalerbarhed eller scalability er en egenskab der gør et system i stand til at håndtere voksende arbejdsmængde ved at tilføje flere ressourcer til systemet.

PostgreSQL understøtter både vertikal og horisontal skalering.

Vertikal skalering

Vertikal eller lodret skalering betyder, at man tilføjer flere ressourcer til den enkelte PostgreSQL server. Typisk i form af mere eller hurtigere hardware.

En højt optimeret query-engine samt memory management og I/O skedulering gør PostgreSQL i stand til at skalere vertikalt ekstremt godt.

Omhyggelige tuning af PostgreSQL konfiguration er afgørende for at sikre, at PostgreSQL udnytter de tilføjede ressourcer optimalt.

Horisontal skalering

Horisontal skalering kan implementeres vha. forskellige teknikker, herunder partitionering, sharding og replikering.

Vores PostgreSQL eksperter tilbyder uafhængig rådgivning og kan svare på dine spørgsmål omkring skalerbarhed.

Typiske udfordringer ved skalering af PostgreSQL

At vælge den rette infrastruktur

At opskalere PostgreSQL involverer opgradering af den hardware og infrastruktur, hvorpå PostgreSQL er installeret.

Før man kaster sig ud i an vertikal skalering af PostgreSQL er det vigtigt at man forstår sit specifikke workload samt at man ved, hvor flaskehalsene er i den nuværende infrastruktur.

Vores konsulenter hjælper dig med at identificere potentielle flaskehalse og guider dig gennem en optimalt dimensioneret infrastruktur-opgradering.

Read Scalability vs Read-Write Scalability

Før du beslutter dig hvilken skaleringsstrategi du vil implementere, er det nødvendigt med en god forståelse af, om det er læse-skalerbarhed der er behov for eller om det er læse- og skrive-skalerbarhed der er behov for.

Vores konsulenter hjælper dig med at analysere din nuværende workload. På baggrund af din unikke workload og krav anbefaler vi en optimal skaleringsstrategi.

Tal med en PostgreSQL specialist

Udfyld formularen herunder og bliv kontaktet af en af vores konsulenter.